‘Çözünebilir lifler kolesterolü düşürebilir’

 
‘Çözünebilir lifler kolesterolü düşürebilir’ ‘Çözünebilir lifler kolesterolü düşürebilir’

Üyesi Yunus Amasyalı, “Kırmızı et yerine balık, derisi hariç kümes hayvanları ve az yağlı etleri tercih edin. Ancak kalp hastalığına yol açan asıl etken yağın miktarından ziyade yağın türüdür. Kalp sağlığı için sağlıklı bir beslenme alışkanlığının edinilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Dolaşımdaki fazla kolesterol, kalbi besleyen damarların iç yüzeylerinde ’plak’ adı verilen birikimler yapar. Üyesi Amasyalı, “Kalp hastalıkları için risk oluşturan yüksek kan basıncı (hipertansiyon), fazla kilo ve yüksek kolesterol durumlarına karşı sağlıklı beslenme alışkanlığı ile mücadele edilebilir. Günde en az 5 kez sebze ve meyve tüketin. Günde en az 8-10 bardak su için. Öğr. Liften zengin tahıl, kepek, fasulye, meyve ve sebzeleri düzenli tüketin. Gıdalarla aldığımız yağın miktarı ve türü, kan kolesterol düzeyine önemli ölçüde etki eder. Kalp sağlığı için beslenme önerilerinde bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ayrıca günde 6 gramdan fazla tuz tüketilmemelidir" diye konuştu. Öğr. Kan dolaşımındaki kolesterolün yüzde 75’i karaciğerde, yüzde 25’i ise aldığımız gıdalardan emilir. Bu plaklar da büyüyerek kan dolaşımını engeller. Çözünebilir lifler kan kolesterolünü yüzde 15 kadar düşürebilmektedir” dedi. .

‘Çözünebilir lifler kolesterolü düşürebilir’

. Kan dolaşımındaki kolesterolün yüzde 75’i karaciğerde, yüzde 25’i ise aldığımız gıdalardan emilir. Bu plaklar da büyüyerek kan dolaşımını engeller. Üyesi Amasyalı, “Kalp hastalıkları için risk oluşturan yüksek kan basıncı (hipertansiyon), fazla kilo ve yüksek kolesterol durumlarına karşı sağlıklı beslenme alışkanlığı ile mücadele edilebilir. Günde en az 8-10 bardak su için. Üyesi Yunus Amasyalı, “Kırmızı et yerine balık, derisi hariç kümes hayvanları ve az yağlı etleri tercih edin. Liften zengin tahıl, kepek, fasulye, meyve ve sebzeleri düzenli tüketin. Kalp sağlığı için sağlıklı bir beslenme alışkanlığının edinilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Ayrıca günde 6 gramdan fazla tuz tüketilmemelidir" diye konuştu. Gıdalarla aldığımız yağın miktarı ve türü, kan kolesterol düzeyine önemli ölçüde etki eder. Kalp sağlığı için beslenme önerilerinde bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Günde en az 5 kez sebze ve meyve tüketin. Dolaşımdaki fazla kolesterol, kalbi besleyen damarların iç yüzeylerinde ’plak’ adı verilen birikimler yapar. Çözünebilir lifler kan kolesterolünü yüzde 15 kadar düşürebilmektedir” dedi. Öğr. Ancak kalp hastalığına yol açan asıl etken yağın miktarından ziyade yağın türüdür.