Gürcü mutfağının enfes lezzeti: Haçapuri tarifi...

 
Gürcü mutfağının enfes lezzeti: Haçapuri tarifi... Gürcü mutfağının enfes lezzeti: Haçapuri tarifi...

Peki Gürcistan'ın milli yemeği Haçapuri nasıl yapılır? İşte tarifi. Afiyet olsun !",Komşu ülkemiz Gürcistan'ın en sevilen lezzetlerinden biri olan pide şeklindeki haçapuri, kalabalık sofralara çok yakışıyor. . Gürcistan mutfağı, kolaylıkla adapte olabileceğimiz komşu mutfaklar arasında yer alıyor. İsteğe göre üzerine yumurta sarısı ekleyin. . Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yaklaşık 20-30 dakika, üzeri iyice kızarana dek pişirin. Hamur mayalanırken peynir karışımını hazırlayın. Tezgahı hafifçe unlayarak, bir merdane yardımıyla hamuru yarım santim kalınlığında, uzun şekilde açın. Peki Gürcistanın milli yemeği Haçapuri nasıl yapılır? İşte tarifi. Hamur sertleşmeye başladığında tezgaha alın ve 4-5 dakika boyunca yoğurun. Malzemeler:Hamuru için:2 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı toz şeker1/2 su bardağı zeytinyağı1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz4-5 su bardağı un (aldığı kadar)İçi için:100 gram sert beyaz peynir (tuzlu)100 gram süzme peynir1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriÜzeri için:1 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı tereyağıYapılışı:Ilık süt, kuru maya, zeytinyağı ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. Mayalanan ve kabaran hamurun fazla havasını söndürdükten sonra 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Fırından çıktığı gibi kenarlarını ve üzerini tereyağı ile yağlayın. Gürcistan mutfağının ünlü yemeklerinden biri olarak öne çıkan haçapuri, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde sıkça tüketiliyor. . Unu ve tuzu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya başlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin ve 15 dakika daha, oda sıcaklığında mayalandırın. Kenarlarını pide yapar gibi katlayın ve iki ucunu kıvırın. Ele yapışmayacak yumuşak kıvamda bir hamur olana dek aldığı kadar un ekleyin. Yoğurduğunuz hamur pürüzsüz esnek bir kıvam aldığında, yoğurma kabının içine yerleştirin. Tüm peynirleri çatalla ezerek ya da rendeleyerek, bir kapta harmanlayın. Pidenin kenarlarından koparıp, erimiş peynirine banarak, haçapurinizin keyfini çıkarın. Bizdeki Karadeniz pidesine oldukça benzeyen ancak yapılışı farklı olan bu tarif, hem görüntüsüyle hem tadıyla hem de kokusuyla çok seveceğiniz yemekler arasına girecektir. ",. Ortasına peynirli karışımdan 2-3 yemek kaşığı kadar koyarak yayın. Üzerini streç filmle ya da bir havluyla kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın. .

Gürcü mutfağının enfes lezzeti: Haçapuri tarifi...

İsteğe göre üzerine yumurta sarısı ekleyin. Unu ve tuzu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya başlayın. Mayalanan ve kabaran hamurun fazla havasını söndürdükten sonra 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Fırından çıktığı gibi kenarlarını ve üzerini tereyağı ile yağlayın. Yoğurduğunuz hamur pürüzsüz esnek bir kıvam aldığında, yoğurma kabının içine yerleştirin. Gürcistan mutfağı, kolaylıkla adapte olabileceğimiz komşu mutfaklar arasında yer alıyor. Tezgahı hafifçe unlayarak, bir merdane yardımıyla hamuru yarım santim kalınlığında, uzun şekilde açın. Ortasına peynirli karışımdan 2-3 yemek kaşığı kadar koyarak yayın. Hamur mayalanırken peynir karışımını hazırlayın. Kenarlarını pide yapar gibi katlayın ve iki ucunu kıvırın. . Pidenin kenarlarından koparıp, erimiş peynirine banarak, haçapurinizin keyfini çıkarın. Ele yapışmayacak yumuşak kıvamda bir hamur olana dek aldığı kadar un ekleyin. . Üzerini streç filmle ya da bir havluyla kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın. Malzemeler:Hamuru için:2 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı toz şeker1/2 su bardağı zeytinyağı1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz4-5 su bardağı un (aldığı kadar)İçi için:100 gram sert beyaz peynir (tuzlu)100 gram süzme peynir1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriÜzeri için:1 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı tereyağıYapılışı:Ilık süt, kuru maya, zeytinyağı ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin ve 15 dakika daha, oda sıcaklığında mayalandırın. Gürcistan mutfağının ünlü yemeklerinden biri olarak öne çıkan haçapuri, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde sıkça tüketiliyor. ",. . Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yaklaşık 20-30 dakika, üzeri iyice kızarana dek pişirin. Peki Gürcistan'ın milli yemeği Haçapuri nasıl yapılır? İşte tarifi. Bizdeki Karadeniz pidesine oldukça benzeyen ancak yapılışı farklı olan bu tarif, hem görüntüsüyle hem tadıyla hem de kokusuyla çok seveceğiniz yemekler arasına girecektir. Tüm peynirleri çatalla ezerek ya da rendeleyerek, bir kapta harmanlayın. Afiyet olsun !",Komşu ülkemiz Gürcistan'ın en sevilen lezzetlerinden biri olan pide şeklindeki haçapuri, kalabalık sofralara çok yakışıyor. Peki Gürcistanın milli yemeği Haçapuri nasıl yapılır? İşte tarifi. Hamur sertleşmeye başladığında tezgaha alın ve 4-5 dakika boyunca yoğurun. .