Geleneksel lezzet hastalıklardan koruyor

 
Geleneksel lezzet hastalıklardan koruyor Geleneksel lezzet hastalıklardan koruyor

Özellikle anne üstüne faydalıdır. Kaynatıldıktan sonra şu kıvama alıyor. Bağışık sistemini gerçekten de kuvvetlendiriyor. Doğal antibiyotik diyebiliriz. Toptan 150 liraya veriyoruz. Uzun süre muhafaza etmek amacıyla yoğurdu kurutma yöntemi ile üretilen kurut, emziren annelerin sütünü artıyor ve doğal antibiyotik olarak hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor. Laktik bakteri denilen bir bakteri türü bu ürüne ilave edildiği zaman daha da zenginleşiyor. Bir nevi ilaçtır, yani doğal bir ilaçtır. Kış mevsiminin şifa kaynağı olan geleneksel lezzetlerden ’kurut’, alıcısını bekliyor. Ondan sonra güneşte kurutuluyor. Perakende ise kilo işi 200 liraya veriyoruz" dedi. . Kendine özgü tadıyla zamanın en çok tüketilen ürünlerin başında geldiğini ve son zamanlarda ürüne olan ilginin azaldığını belirten Siirt esnafından Hasan Akgül; kurutun tansiyon, şeker, kalp gibi hastalıklara iyi geldiğini söyledi. Güneşte kurutulduğu zaman bakterilerle birlikte kurutuluyor. Bu da bir çeşit kuruttur. Fiyatları şuanda kilogramı 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor. Kaya tuzuyla şu şekli alıyor. Hastalıklarla savaşıyor. Bu kurutun tıbben açıklanmış faydaları var. Kurutun özellikle soğuk geçen kış günlerinde sofralardan eksik olmadığını belirten Akgül, "Yüksek iklimli yaylalarda tereyağı yayıktan yapıldığı zaman yayığın altında kalan ayran ilk önce süzülüyor, odun ateşinde süzüldükten sonra kaynatılıyor. Korona döneminde biz bunu çok tükettik. Bunun içinde katkı maddesi olarak bir tek kaya tuzu var.

Geleneksel lezzet hastalıklardan koruyor

Güneşte kurutulduğu zaman bakterilerle birlikte kurutuluyor. . Bu kurutun tıbben açıklanmış faydaları var. Uzun süre muhafaza etmek amacıyla yoğurdu kurutma yöntemi ile üretilen kurut, emziren annelerin sütünü artıyor ve doğal antibiyotik olarak hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor. Bağışık sistemini gerçekten de kuvvetlendiriyor. Ondan sonra güneşte kurutuluyor. Kurutun özellikle soğuk geçen kış günlerinde sofralardan eksik olmadığını belirten Akgül, "Yüksek iklimli yaylalarda tereyağı yayıktan yapıldığı zaman yayığın altında kalan ayran ilk önce süzülüyor, odun ateşinde süzüldükten sonra kaynatılıyor. Kaynatıldıktan sonra şu kıvama alıyor. Kış mevsiminin şifa kaynağı olan geleneksel lezzetlerden ’kurut’, alıcısını bekliyor. Bunun içinde katkı maddesi olarak bir tek kaya tuzu var. Hastalıklarla savaşıyor. Korona döneminde biz bunu çok tükettik. Bir nevi ilaçtır, yani doğal bir ilaçtır. Toptan 150 liraya veriyoruz. Kaya tuzuyla şu şekli alıyor. Perakende ise kilo işi 200 liraya veriyoruz" dedi. Laktik bakteri denilen bir bakteri türü bu ürüne ilave edildiği zaman daha da zenginleşiyor. Fiyatları şuanda kilogramı 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor. Bu da bir çeşit kuruttur. Kendine özgü tadıyla zamanın en çok tüketilen ürünlerin başında geldiğini ve son zamanlarda ürüne olan ilginin azaldığını belirten Siirt esnafından Hasan Akgül; kurutun tansiyon, şeker, kalp gibi hastalıklara iyi geldiğini söyledi. Özellikle anne üstüne faydalıdır. Doğal antibiyotik diyebiliriz.